Partizan deklasirao dobojsku Slogu

Dobojlije bez plasmana u Ligu prvaka

Partizan deklasirao dobojsku Slogu

U finalnoj utakmici kvalifikacionog turnira Lige prvaka koji se odigrao u Beogradu, dobojska Sloga poražena je od beogradskog Partizana sa visokih 31:16 (15:8).

Dvorana na Banjici je večeras bila puna i u takvoj atmosferi bi i jačim ekipama od Sloge bilo teško ostvariti povoljan rezultat. Ipak, igrači Sloge su odigrali neshvatljvo loše te su već u 18. minuti gubili sa 11:1. Do kraja prvog poluvremena naš predstavnik je zaostatak smanjio te se na odmor otišlo sa rezultatom 15:8.

 

U nastavku Partizan je nastavio silovito, a Dobojlije jednostavno nisu imale odgovor na takvu igru. Partizan je u jednom trenutku napravio seriju od 7:0 te je poveo sa maksimalnih 28:11. Do kraja, susreta naš predstavnik nije uspio da napravi ništa vrijedno pomena te je susret završen ubjedljivim porazom.

 

Najefikasniji igrač susreta je bio 40-godišnji igrač Partizana, Nenad Maksić koji je postigao osam pogodaka. Na golu 'crno-belih' sjajan je bio veteran Dejan Vasić koji je samo u prvom poluvremenu skupio 10 odbrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.