Partizan minimalno poražen u Londonu od Tottenhama

Bešiktaš u Grčkoj prokockao 2:0

Partizan minimalno poražen u Londonu od Tottenhama

Fudbaleri beogradskog Partizana minimalno su poraženi protiv Tottenhama na White Heart Laneu u okviru grupe C, dok je Bešiktaš protiv Asterasa prokockao prednost od 2:0.

Partizan je pružio odličnu partiju i u prvom poluvremenu je bio bliži pogotku. Ipak, golova nije bilo pa se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0. Ono što je obilježilo prvi period igre jesu tri kratkotrajna prekida zbog ulijetanja navijača Tottenhama u teren. Delegat je odlučio prekinuti meč a prekid je trajao desetak minuta, nakon čega je nastavljen.

Drugo poluvrijeme odlično otvara Tottenham koji odmah na startu stiže u prednost od 1:0. Strijelac gola za vodstvo engleskog tima bio je Stambouli u 49. minuti. Oba tima imala su priliku doći do pogotka do kraja susreta, a najbolje šanse propustili su Soldado i Lamela. Do kraja je ostalo 1:0, rezultat koji je Tottenhamu vjerovatno donio prvo mjesto na tabeli grupe C. Partizan će ostati posljednjeplasirani tim grupe.

U drugoj utakmici večeri, Bešiktaš je protiv Asterasa u Grčkoj vodio sa 2:0, ali na kraju nije uspio slaviti. Demba Ba doveo je goste u prednost u 15. minuti, da bi Tore povisio u 61. na 2:0. Barrales je deset minuta kasnije vratio Asteras u igru, a konačan rezultat utakmice postigao je Parra u 83. minuti. Bešiktaš je od 73. minute igrao sa igračem manje zbog isključenja Hutchinsona.

Evropska liga, grupa A:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tottenham - Partizan 1:0
Asteras - Bešiktaš 2:2 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.