Partizan nakon velikog preokreta izbacio Steauu
Starsportphoto

Crno-bijeli slave prolaz u playoff Lige prvaka

Partizan nakon velikog preokreta izbacio Steauu

Fudbaleri Partizana su u sjajnoj utakmici savladali Steauu rezultatom 4:2, i tako nakon remija 1:1 iz prvog susreta izborili plasman u playoff Lige prvaka.

Crno-bijeli su poveli već u osmoj minuti, kada je Babović nakon jedne odbijene lopte pogodio za 1:0. Slavlje domaćih trajalo je vrlo kratko, jer je već u 11. minuti Muniru pogodio za poravnanje. Dvanaest minuta prije kraja prvog poluvremena, Hamroun pogađa za potpuni preokret Steaue, i tada se činilo da su Beograđani na rubu eliminacije.

Ipak, već na početku drugog poluvremena Partizan se vraća u život. Igrao se 48. minut kada je Varela skrivio jedanaesterac zbog kojeg je zaradio crveni karton. Odgovornost je preuzeo iskusni Valeri Bojinov, ali je njegov udarac spriječila stativa.

Jevtović je uz mnogo sreće u 60. minuti pogodio za 2:2, da bi prolaz Partizanu devet minuta kasnije obezbijedio mladi Andrija Živković. Mladi reprezentativac Srbije je nakon prave male majstorije savladao Cojocarua i doveo prepuni Stadion JNA do euforije.

Do kraja je Steaua pokušala stići do trećeg gola, ali je igrač manje bio preveliki hendikep za goste iz Rumunije. Partizan je u sudijskoj nadoknadi preko Trujića postigao i četvrti gol, te stigao do velike pobjede kojom je izborio najmanje grupnu fazu Evropske lige u novoj sezoni.

Liga prvaka, 3. pretkolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Partizan - Steaua 4:2 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.