Partizan pobjednik, Bosna treća
Pehar je pripao ekipi Partizana

Završen turnir ''Mostar 2011''

Partizan pobjednik, Bosna treća

M. Maksimović

Finalnom utakmicom između beogradskog Partizana i Radničkog iz Kragujevca, spuštena je zavjesa na 10.Međunarodni rukometni turnir ''Mostar 2011''.
U reprizi finala iz 2009.godine, opet je uspješniji bio Partizan, ovaj put u neizvjesnoj završnici 28:27.

Sve do 49. minute utakmice niti jedna ekipa nije uspijevala stvoriti veću prednost od dva gola, a onda je Partizan golovima Marjanca, Maksića i Ilića poveo 24:20, deset minuta prije kraja utakmice. I kada je izgledalo kako Partizan odvesti utakmici u jednu mirnu završnicu, sastav iz Kragujevca mini serijom 3:0 stiže 15 sekundi prije kraja na 28:27. Nakon time - out-a gube loptu, ali sastav iz Kragujevca to ne uspijeva kazniti i utakmicu uvesti u produžetke.

U susretu za treće mjesto, Bosna je prema očekivanju savladali domaćina turnira Velež 31:24. Rukometaši Veleža su uspjeli držati priključak do 16.minute, a posljednji put na utakmici su nešto pokušali napraviti na početku drugog dijela serijom 4:0, ali to je bilo sve od domaćina turnira.


Finale:
Partizan Beograd - Radnički Kragujevac 28:27 (14:14)

Partizan: Ljubenović, Milić, Radivojević 4, Radanović 2, Maksić 12, Mršulja, Pilipović, Ilić 2 Rašić 4, Marijanac 4, Meštar, Marsenić.Radovanović, Džamić. Trener:Aleksandar Brković.
Radnički:Lekić, Bajraktarević, Đukić 5, Tasić, Prodanović 1, Janičijević 1, Lojančić, Zlatanović,
Radojević 1, Tica 2, Petrović, Brnjaš 1,Cvetinović 10, Miličić 2,Šmigić 4. Trener:Slobodan Jokanović.

Za treće mjesto:
Velež Mostar - Bosna BH Gas Sarajevo 21:34 (10:16)

Velež: Hondžo,Bilkić, Zolj, Čorić 1, Demirović 1,Denjo 2,Korjenić, Zaimović 6, Muharemović 1,
Ramadanović, Pokvić, Šapuh 2, Ohran 7, Pezo 1, čamdžić, Ljutić. Trener: Semir Abaza
Bosna BH Gas:Uvodić, Kapisoda 8, Čakić, Tojčić 2, Čelica 8, Divković 1, Medžić, Karačić 2, Savić 6, Pažin, Vražalić, Raković 5, Pucelj 1, Mesarić, Terza 1, Božić. Trener Irfan Smajlagić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.