Dudićevi izabranici priredili šok Partizanu za 16 minuta, ali domaći se vraćaju u život

Da li će se desiti iznenađenje?

Dudićevi izabranici priredili šok Partizanu za 16 minuta, ali domaći se vraćaju u život

S. Mlaćo

Veliko iznenađenje mogli bi vidjeti danas u Super ligi Srbije, tačnije u 19. kolu.

Od 18:30 sati na Marakani igraju Partizan i Radnički Kragujevac, a gosti su vodili 2:0, no Partizan je stigao do kraja prvog dijela na 2:2.

Radnički sa klupe predvodi prvi pomoćnik Feđe Dudića Adnan Jahić, bivši trener FK Sloboda Tuzla, dok je Dudić zbog suspenzije radi kartona na tribinama stadiona u Humskoj.

Gosti su poveli u sedmoj minuti preko Gluščevića, da bi na 0:2 povisio u 16. minuti Chinedu. U 40. minuti Saldanha je smanjio na 1:2 te tako krunisao pritisak Partizana, da bi u 44. minuti nakon veoma diskutabilnog faula Partizan izjednačio. Pokazao je glavni sudija na faul, a Natcho majstorski pogađa iz slobodnjaka. Biće puno govora o ovoj situaciji, posebno će ljuti biti iz velikog rivala Partizana FK Crvena Zvezda.

 Partizan je u velikoj krizi i pod velikim je pritiskom u narednih 45 minuta, a treba istaći da su gosti tražili penal pred odlazak na pauzu, no glavni sudija nije tako mislio.

Crvena Zvezda je danas slavila sa 4:1 kod Spartaka iz Subotice i ima tri boda prednosti, ali Partizan i utakmicu manje, koja je upravo u toku.

Oglasi

Sigurno da navijači Zvezde prate meč iz Humske i nadaju se da će Radnički odnijeti bod ili tri, te tako Zvezdu ostaviti na liderskoj poziciji i u mnogo boljoj situaciji pred nastavak sezone. Upravo u narednom kolu igra se veliki derbi između Zvezde i Partizana.

Gosti opljačkani pred meč u Beogradu

Treba dodati da je tim Feđe Dudića opljačkan dok se nalazio u karantinu u Beogradu. Nepoznate osobe su provalile autobus i ukrale određene dio sportske opreme.

Ekipa je uspjela da kompletira opremu za današnju utakmicu, a kako se cijeli incident dogodio na zatvorenom parkingu u nadležnosti PUK "Parking servis", sve je prijavljeno PU Stari grad u Beogradu", naveli su iz Radničkog danas.

Neko je očigledno dobro upratio goste, te provalio u autobus i brzo se snašao.

"Nadamo se da će ukradena oprema biti vraćena u najkraćem mogućem roku, a počinioci ovog krivičnog djela pravno sankcionisani", dodali su iz Radničkog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti