Partizan teško, Zvezda lako do pobjede

JSL, 23. kolo

Partizan teško, Zvezda lako do pobjede

Edmir Škorić

Vodeći dvojac na tabeli srbijanske Jelen Superlige, Partizan i Crvena zvezda, upisali su pobjede u 23. kolu koje je kompletno odigrano danas.

Partizan je nešto ranije u Subotici s 2:1 savladao Spartak i tako se prvom pratitelju, Zvezdi, izmakao na 11 bodova. Pobjedu su 'crno-belima' danas sa po jednim pogotkom donijeli Pacheco i Vukić. Strijelac utješnog gola za Spartak u 68. minut bio je Milivojev.

U posljednjem susretu kola, od 18 sati, Zvezda je na Marakani deklasirala posljednjeplasirani, otpisani Metalac.  Imali su Zvezdaši 2:0 prednost na poluvremenu. Mrežu Metalca načeo je Evandro u 27. minuti, a Lazović povisio na 2:0 samo četiri minute kasnije.

Na otvaranju drugog dijela treći gol za domaće postiže Borja, da bi Cadu u 58. minuti iz penala riješio sve dileme oko pobjednika, iako dosta istih danas nije ni bilo. Kompletnih 5:0 Milivojević je postavio na samom kraju utakmice.

Rad je u Novom Sadu iznenadio Vojvodinu i slavio s 2:0, a strijelci su bili Malbašić u 31. te Leković u 90. minuti.

Pogotkom Batioje OFK Beograd je, kao gost, savladao Smederevo s 1:0.

JSL, 23. kolo:

Borac - Novi Pazar 0:2 (Vušljanin 24, 80)
Javor - Jagodina 0:0
Radnički - Hajduk 0:0
Smederevo - OFK Beograd 0:1 (Batioja 82)
Spartak - Partizan 1:2 (Milivojev 68/ Pacheco 47, Vukić 62)
Vojvodina - Rad 0:2 (Malbašić 31, Leković 90)
Crvena zvezda - Metalac 5:0 (Evandro 27, Lazović 31, Borja 49, Cadu 58 - penal, Milivojević 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.