Partizan želi još jednog bh. reprezentativca

Sejfić na radaru beogradskog kluba

Partizan želi još jednog bh. reprezentativca

D. Rakanović

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ismet Sejfić nalazi se na radaru beogradskog Partizana. 

Kako SportSport.ba saznaje, beogradski klub je zainteresovan da slijedeće sezone u svojim redovima vidi ovog centra. Uspostavljeni su početni kontakti i pregovori čelnika Partizana i Sejfića traju. 

Međutim, Sejfić je samo jedna od opcija Partizana za centarsku poziciju. 

U narednom periodu će se saznati da li će bh. centar karijeru nastaviti u dresu crno-bijelih.  

Ukoliko bi Sejfić postigao dogovor sa Partizanom, bio bi drugi Zmaj ovoga ljeta koji je došao u beogradski klub, jer je ranije ovog ljeta Obrad Tomić pojačao tim Miroslava Nikolića. 

Podsjetimo, selektor reprezentacije BiH Duško Vujošević uputio je naknadni poziv Sejfiću nakon što je sa prvobitnog spiska za pretkvalifikacije otpalo nekoliko visokih igrača. 

Upravo je Vujošević nekoliko puta u medijima javno pohvalio Sejfića zbog njegove želje, energije i požrtvovanja. 

Ovaj 23-godišnji košarkaš je prošle sezone igrao za mađarski PVSK iz Pečuha. 

Izabran je u najbolji tim mađarskog prvenstva u regularnom dijelu sezone, a posječno je postizao 16,9 poena, i imao osam skokova po utakmici. 

U dosadašnjoj karijeri nastupao je i za ekipe Studenta iz Mostara i Vogošće. Prije toga igrao je u Litvaniji u dresu Džukije.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi