Najveća utakmica albanskog fudbala donijela veliki skandal

Nešto slično odavno nije viđeno

Najveća utakmica albanskog fudbala donijela veliki skandal

A. Čaušević

U nedjelju je odigrana najveća albanskog klupskog fudbala između Partizanija i Tirane.

Utakmica je igrana na stadionu Air Albanija pred oko 10.000 gledatelja, a pobjedu su slavili gosti rezultatom 0:2.

Iako su imali igrača manje od 38. minute nakon isključena Lulaja, igrači Tirane su na kraju slavili vrijedan trijumf s kojim su se dodatno približili najvećem rivalu.

Dvostruki strijelac u pobjedi gostiju bio je Xhixha koji je postigao golove u 45. i 69. minuti te je apsolutni junak pobjede.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka viđen je i veliki skandal kada je fudbaler Tirane, Aleksi, uzeo zastavu od svojih navijača.

Aleksi je sa zastavom došao do centra igrališta te je zabio u teren što je izazvalo veliki revolot kod fudbalera Partizanija jer im se uopšte nije dopalo ono što vide.

Jedan od igrača Partizanija je odmah krenuo prema Aleksiju, a na teren su počeli da utrčavaju i navijači koji su uzeuli zastavu u svoju ruke.

Na kraju je vođa ultrasa Tirane lično zabio zastavu na centar igrališta, ali ubrzo nakon toga je uzeo zastavu te trijumf proslavio ispred tribine sa ostalim navijačima i igračima.

Nakon šest odigranih kola u Albaniji Partizani je ostao vodeći sa 12 bodova, a Tirana ima bod manje. Nema sumnje da će ova dva tima do kraja voditi veliku borbu za titulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi