Užasna uvertira za finale: Tuča i neredi na ulicama Tirane, dva policajca teže povrijeđena

Totalni haos u glavnom gradu Albanije

Užasna uvertira za finale: Tuča i neredi na ulicama Tirane, dva policajca teže povrijeđena

H. Zilić

Užasna uvertira pred finale UEFA konferencijske lige između Rome i Feyenoorda koje se večeras sa početkom u 21 sat igra u Tirani.

Na ulicama glavnog grada Albanije bio je totalni haos kojeg su izazvali navijači Feyenoorda, a u jednom od kafića sukobili su se i sa lokalnim stanovništvom.

[twitter]https://twitter.com/HooligansTV_eu/status/1529259397024718849[/twitter]

Nisu mirovale ni pristalice Rome koje su također imale svoj show u Tirani, a neredi i tuče bili su oštri, pa je tako prema izjveštajima albanskih medija, povrijeđeno 60 policajaca, od čega su dvojica teže.

Problem policajcima i specijalcima nisu bili samo gostujući navijači nego i lokalno stanovnišvo koje je iz njima poznatih razloga krenulo u obračaun sa grupom huligana iz Rotterdama.

[twitter]https://twitter.com/sandripavli/status/1529216030039580673[/twitter]

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nije prvi put da se pred velika evropska finala dešavaju slične situacije na ulicama. Prošle sedmice policija je u Sevilli spriječila veliki obračun navijača Seville i Rangersa uoči finala Evropa lige.

Huligani koji su pravili nered u Tirani su privedeni u policijsku stanicu u toku noći i za njih sigurno neće biti mjesta na stadionu u večerašnjem finalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi