Partizanu "večiti" derbi na Marakani
Foto: Sportal.rs

Ni ovaj put bez nereda

Partizanu "večiti" derbi na Marakani

Edmir Škorić

"Večiti" derbi, 141. okršaj Crvene zvezde i Partizana, odigran je u sklopu 13. kola Jelen Superlige Srbije na Marakani. Slavili su crno-bijeli.

Zvezda je bila bolja ekipa u prvom poluvremenu. Kolosalnu je šansu propustio Mikić, koji je sa svega pet metara promašio gol, a Evandro je pogodio stativu iz penala. Na drugoj strani Babović nije uspio savladati Bajkovića.

U nastavku je opet bolje krenula Zvezda, a veliku je šansu propustio Borja. Kolumbijac je sa samo šest metara šutirao, ali je Ivanov blokirao.

Partizan je ipak do kraja utakmice uspio doći do pobjede. Prvo je u 72. minuti Vukić sa oko 12 metara između dva Zvezdina igrača loptu prizemno poslao u desni donji ugao domaćeg golmana. Eksplodirala je južna tribina sa Grobarima.

Konačnih 2:0 šest minuta kasnije postavio je Šćepović, kada je na asistenciju Tomića uspio matirati istrčalog Bakovića.

Partizan je tako povećao prednost nad Zvezdom na sedam bodova.

Ni ovaj derbi nije protekao bez nereda. Kako javlja B92, policijske snage su morale razdvajati suprostavljene navijače grupe Partizana na južnoj tribini, a tokom čitave utakmice vladala je napeta atmosfera.  No, to je derbi, to je duel Zvezde i Partizana.



JSL, 13. kolo:

Crvena zvezda - Partizan 0:2 (Vukić 72, Šćepović 78)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.