Trener KK Vogošća

Pašalić: Favoriti smo u duelu sa Burchom

S. Mlaćo

Teže od očekivanog košarkaši Vogošće večeras su na Ilidži savladali KK Igman 78:76.

Vogošćani su slavili u posljednjoj sekundi kada je Nedim Mustafica ubacio svoj osmi poen i donio svom timu ostanak na liderskoj pozicije A-1 lige.

"Prvo bih čestitao svojim momcima na pobjedi, a zatim Igmanu na strašnoj dobroj utakmici i njihovom treneru koji je napravio vrhunsku taktiku. Igrali su na način na koji bi nas jedino mogli dobiti i odigrali su vrhunsku utakmicu. Mi smo pokazali sebi da ako mislimo da ćemo lagano dobiti, kao što smo imali pristup danas, i ovo je nešto najgore što su momci mogli da priušte, ali pobijedili su i na tome im čestitam", kazao je trener KK Vogošća Ahmet Pašalić. 

U narednom kolu Vogošća će ugostiti KK Burch i ovaj susret će vjerovatno odlučiti koji će tim kraj sezone dočekati na prvom mjestu.

"Sa ovakvim pristupom ne možemo doći do pobjede. Ja vjerujem da smo mi favoriti, ali ne sa ovakvim pristupom. Ako bude imali koncentraciju i fokus na sve košarkaške elemente koje se dogovorimo mi smo tu favoriti i zaista idemo na pobjedu", dodao je Pašalić.

Treba istaći da je ovaj mladi i ambiciozni stručnjak svakako jedna od najvećih snaga tima iz Vogošće, a njegov odnos u samoj utakmici uz stvaranje pravog pozitivnog duha u ekipi, kao i obraćanje medijima  uoči i poslije svih utakmica zaista je nešto što se rijetko viđa u našoj zemlji. Iako se radi o nižem rangu, od Pašalića bi mnoge stvari mogle naučiti i njegove mnogo iskusnije kolege.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi