Pastore, Suarez i Lass najtraženiji

Velika očekivanja od zimskog prelaznog roka

Pastore, Suarez i Lass najtraženiji

Početkom nove godine počeo je i prelazni rok za nogometaše. Vjerovatno neće biti velikih transfera kao u ljetnom prelaznom roku, ali će neki posrnuli velikani pokušati dovesti pojačanja.

Među najtraženijim igračima je svakako naš napadač Edin Džeko za kojeg je interes pokazalo nekoliko klubova, među kojima su najozbiljniji Manchester City, Juventus i Real Madrid, ali situaciju posmatraju Milan i Bayern.

Pored Dijamanta najveće face u izlogu ovog januara su igrači koji su u svojim klubovima trenutno u drugom planu, ali ima i nekoliko mladih igrača koji bi mogli obući dresove većih klubova od onih za koje trenutno nastupaju.

Svakako jedan od najtraženijih igrača je Lassana Diarra. Francuski reprezentativac je dolaskom Josea Mourinha izgubio mjesto u Realu, pa bi ga nekoliko klubova rado vidjelo u svojim redovima. Najveći interes su pokazali Manchester United i Tottenham, pa bi Lass vrlo lako mogao nakon Arsenala, Chelseaja i Portsmoutha ponovo obući dres jednog kluba iz Premiershipa.

U vhu liste interesovanja je Luis Suarez, sjajni urugvajski napadač iz Ajaxa. Suarez je sve nezadovoljniji u Ajaxu koji je zaboravio na osvajanje trofeja, pa bi brzo mogao napustiti Amsterdam. Inters postoji kod Barcelone, Chelseaja, Liverpoola, Intera, ali bi mogao završiti i u Atletico Madridu gdje bi Quique Flores rado sastavio napadački tandem Suarez - Forlan.

Palermov veznjak Javier Pastore je na Apeninima zadivio sve ljubitelje nogometa i već je dobio nadimak "argentinski Kaka". Ljetos je Palermo odbio sve ponude, ali pred naletom Chelseaja, Intera, Milana, Reala, Barcelone i Manchester Uinteda teško da će moći izdržati.

Veliki interes vlada i za Niku Kranjčara, koji je kod Harryja Redknappa u Tottenhamu pao u drugi plan. Za njega su interes pokazali West Ham, Everton, Liverpool, ali i talijanski divovi Juventus i Roma. I Ivan Rakitić bi mogao u Juventus, kao zamjena za Sissoka koji bi onda otišao u Schalke.

Još je nekoliko igrača na listi želja evropskih velikana prije svih belgijski mladići Romelu Lukaku i Eden Hazard. Chelsea i Inter bi rado doveli Kaku, ali je Jose Mourinho rekao kako oporavak Kake smatra najvećim pojačanjem zimskog prelaznog roka. Ali, kad je novac u pitanju nikad ne reci nikad. Sigurno je kako nas očekuje zanimljiv prelazni rok.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.