Pato dogovorio novi transfer

Odlazi u Kinu

Pato dogovorio novi transfer

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Alexandre Pato napustiće ekipu Villarreala.

Nakon svega nekoliko mjeseci u redovima Žute podmornice, 27-godišnji Brazilac se odlučio na odlazak, a kao i veliki broj ostalih fudbalera postaće član jednog kineskog tima.

Radi se o ekipi Tianjin Quanjian, koju s klupe predvodi nekadašnji reprezentativac Italije Fabio Cannavaro.

Ranije su ovaj tim redom odbijali Edin Džeko, Mario Mandžukić i Nikola Kalinić, ali na kraju je kineski superligaš ipak uspio da dovede veliko ime u svoje redove.

Pato je član Villarreala postao u julu. Stigao je iz Corinthiansa za tri miliona eura, a u 24 odigrane utakmice za španski tim postigao je šest golova.

Brazilac je nekada važio za veliku zvijezdu svjetskog fudbala. Kao 18-godišnjak je 2007. godine stigao u Milan, gdje je proveo šest godina, ali nikada nije stigao do karijere koja mu se predviđala.

Nakon Milana igrao je još za Corinthians, Sao Paulo i Chelsea, a ove zime je imao ponudu i turskog Galatasaraya.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi