Pato i Maicon: Možemo proći Paragvaj

Brazil želi do kraja na Copa Americi

Pato i Maicon: Možemo proći Paragvaj

Edmir Škorić

Teško su Brazilci stigli do četvrtfinala na ovogodišnjoj Copa Americi. Naredna prepreka je Paragvaj, ali Alexandre Pato i Maicon vjeruju u trijumf.

Dva remija iz prva dva susreta u grupi A doveli su Brazil na rub eliminacije. No, izabranici Mana Menezesa probudili su se u posljednjoj utakmici, pa su s 4:2 savladali Ekvador i tako si priuštili četvrtfinale.

Naredni protivnik je Paragvaj, s kojim su Brazilci u grupnoj fazi odigrali 2:2. Tada je Fred pogotkom u drugoj minuti sudijske nadoknade spasio Brazil poraza.

"Čeka nas teška utakmica. Ne možemo si priuštiti pogrešku. Obje momčadi žele pobjedu i prolaz dalje, ali mi smo uvjereni u uspjeh", rekao je Milanov napadač Pato na press konferenciji za novinare.

"Znamo da nam pobjedu ne donosi ime protivnika. Moramo biti u najboljem izdanju, igrati s odlučnošću i tek onda ćemo dobiti rezultat kojeg želimo", dodao je interov krilni nogometaš Maicon.

Brazil i Paragvaj sastat će se na Estadio Ciudad de la Plati u Buenos Airesu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.