Pato i Neymar srušili SAD

Brazil slavio u Ney Jerseyu

Pato i Neymar srušili SAD

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Brazila u prijateljskom susretu igranom u New Jerseyu pred gotovo 80.000 gledalaca rezultatom 2:0 svladala je SAD.

Fudbaleri Sjedinjenih Američkih Država bolje su ušli u susret i na samom početku su diktirali tempo igre. Preko Donovana SAD su imale i sjajnu priliku za vodstvo, no ostala je neiskorištena.

Nakon početnog pritiska SAD-a, Brazil je uspostavio ravnotežu, a u 28. minuti preko Neymara je došao do prednosti.

Pred sami kraj prvog dijela, tačnije u sudijskoj nadoknadi vremena Pato je postigao pogodak, za kasnije će se ispostaviti konačnih 2:0.

U ovom susretu kao selektor Brazila debitovao je Mano Menezes, a od članova tima s Mundijala na terenu su bili samo Alves, Robinho, Ramires i Thiago Silva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.