Patrick Nyema ponovo u Australiji

Potpisao za Melbourne Knightse

Patrick Nyema ponovo u Australiji

Midhat Šljivak

Nekadašnji fudbaler Željezničara Patrick Nyema Gerhard našao je novi klub.

Iskusni 31-godišnji štoper je potpisao ugovor s australskim četveroligašem, ekipom Melbourne Knightsa, te će tako nastaviti sa odabirom zanimljivi timova za koje je igrao.

Nyema je u sezoni 2011/2012 bio jedan od ljubimaca navijača FK Željezničar. Međutim, na Grbavici se liberijski fudbaler zadržao samo jednu sezonu, a potom je igrao za Melbourne Heart u Australiji, Sarawak iz Malezije, te švicarskog niželigaša Breitenrain.

Sada se međutim ponovo odlučio na odlazak u Australiju. Potpisao je za Melbourne Knights, nekadašnjeg velikana fudbala u ovoj zemlji i u kojem igraju većinom fudbaleri hrvatskih korijena.

Ipak, sada je ovaj tim daleko od društva najboljih klubova u ovoj zemlji. Igraju u četvrtom rangu takmičenja i sigurno je da će im Nyema biti dobra pomoć u borbi za plasman u viši rang.

Dres ovog tima u prošlosti su nosili Mark Viduka, Joe Šimunić, Josip Čulina i mnogi drugi reprezentativci Hrvatske i Australije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti