Patrick: Veoma smo uzbuđeni zbog utakmice sa Bosnom

Trener tima iz Njemačke pred duel za bh.predstavnikom

Patrick: Veoma smo uzbuđeni zbog utakmice sa Bosnom

E. Dindić

Danas je održan ždrijeb parova za FIBA Ligu prvaka, a bh. predstavnik Bosna Royal u prvoj rundi kvalifikacija za protivnika će imati ekipu Riesen Ludwigsburga iz Njemačke.

Prošle godine ova ekipa zauzela je osmo mjesto u prvenstvu Njemačke. 

Trener ekipe iz Njemačke, John Patrick bio je veoma uzbuđen, zbog dolaska u Sarajevo, ali nije krio ni optimizam u dvomeču koji slijedi. 

"Veoma smo uzbuđeni zbog ove utakmice. Lično, nikad nisam bio u Bosni i Hercegovini, u zemlji koja ima tako dugo košarku tradiciju i Bosna europsku titulu. Naš cilj je da igramo europsku košarku tokom cijele sezone, a da bismo  to postigli, moramo osvojiti kvalifikacije", rekao je Patrick. 

Prvi meč između vicešampiona Bosne i Hercegovine i njemačkog tima biće odigran 19. septembra u Skenderiji, dok je revanš dva dana kasnije u Njemačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi