Pau Gasol sve bliže Barceloni

Pau Gasol sve bliže Barceloni

Adnan Beganović

Jedan od najboljih španjolskih košarkaša, Pau Gasol, mogao bi do kraja tekuće sezone igrati za Barcelonu.

Naime, i nakon posljednje runde pregovora između vlasnika i igrača lockout je i dalje na snazi, a postoji velika mogućnost da se preskoči cijela sezona u najjačoj košarkaškoj ligi.

Ukoliko dođe do takvog scenarija, odnosno ukoliko se otkažu utakmice u januaru, Gasol će karijeru nastaviti u Barceloni.

"Ukoliko se ništa ne riješi u NBA ligi onda je Barcelona za mene najatraktivnija i najpoželjnija opcija. Želim još malo pričekati, no ako se otkažu utakmice u januaru, onda ću potpisati ugovor sa Barcelonom do kraja sezone", istakao je Gasol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.