Bivša zvijezda Arsenala priznao da je težak ovisnik: "Bio sam milioner i želio sam se ubiti"
Foto - Screenshot

Paul Merson uništio život

Bivša zvijezda Arsenala priznao da je težak ovisnik: "Bio sam milioner i želio sam se ubiti"

M. Šljivak

Nekadašnja zvijezda londonskog Arsenala Paul Merson (53) otkrio je za BBC kako je imao ogromnih problema sa drogom, alkoholom i kockom.

Danas 53-godišnji Merson je u ispovijesti za BBC otkrio mračne tajne iz života, koji je bilo zaista dosta.

Merson je koristio kokain, bio je ovisan o alkoholu, ali ističe da mu je najveći porok kocka, koje se nije mogao otarasiti.

"Kada pogledam unazad, nije novac to zbog čega se kajem. Bio sam milioner i želio sam se ubiti", rekao je Merson za BBC i nastavlja priču:

"Kajem se zbog vremena kojeg sam izgubio. Bio sam ovisnik o alkoholu i kokainu, ali ono što me je najviše uništavalo i sa čim se i danas borim je kocka", istakao je Merson.

Oglasi

Ovisnost o kocki ga je koštala izgubljenih sedam miliona funti. Supruga je preuzela stvari u svoje ruke i počela ga je maksimalno kontrolisati.

"Kocka je uvijek tu, čeka te konstantno i stalno razgovara sa tobom. Najstrašnije je što znaš da postoji samo jedan ishod, ali se ne možeš zaustaviti", rekao je Merson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Merson je pored miliona funti izgubio nekoliko kuća i automobila, no ono što je najveći gubitak je život, koji mu je mogao biti mnogo zdraviji i bolji.

Paul Merson je u dres Arsenala igrao od 1985. do 1997. godine, a nastpao je potom još za Middlesbrough, Aston Villu, Portsmouth i brojne niželigaše.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Istinska vjera bi ti zasigurno pomogla, citaj: Islam.
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti