Paulinho ponovo začepio usta kritičarima
Foto: EPA

Govorili su da nije za Barcu...

Paulinho ponovo začepio usta kritičarima

Kada je Paulinho ljetos stigao na Nou Camp iz kineskog Guangzhoua, navijači Barcelone su osudili taj potez čelnika kluba uz obrazloženje da ovaj fudbaler jednostavno nema kvalitet za njihov klub.

Da stvar bude još gora, s njima su se usaglasili i brojni fudbalski stručnjaci koji su osudili Paulinha a da mu pri tome nisu ni dali šansu da pokaže šta zna.

Međutim, ispostavilo se da su pogriješili i da Paulinho, ako ništa, može biti ravnopravan član ekipe, a 29-godišnjak je dokazao da je sposoban i za više od toga.

Osim što je u dosadašnjem dijelu sezone postigao dva vrijedna pogotka, Paulinho je na utakmici protiv Olympiakosa bio najistaknutiji pojedinac Barcelone iako se nije upisivao u strijelce.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Statistika nakon utakmice jasno pokazuje da je Brazilac gospodario terenom. Imao je najviše pasove od svih igrača na terenu (108), od kojih je čak 96% bilo uspješno.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi