Paulo Fonseca novi trener Porta

Paulo Fonseca novi trener Porta

Edmir Škorić

Nogometni klub Porto potvrdio je da će Paulo Fonseca preuzeti ekipu i biti trener u sljedeće dvije  godine, što su mediji danima najavljivali. 

U kratkom saopštenju kluba ne iznose se detalji transfera. Porto je ostao bez trenera kada je Vitor Pereira koji je vodio klub od 2011. godine, potpisao za Al-Ahli iz Saudijske Arabije. Ekipa je u dvije sezone s njim osvojila dvije titule prvaka. 

Pereira je, međutim, bio na udaru navijača zbog neuspjeha u Ligi prvaka i nacionalnom kupu. Fonseca ima 40 godina i rođen je u Mozambiku. Svoj prethodni klub Pakos Ferreira doveo je do trećeg mjesta ove sezone, čime je ekipa izborila kvalifikacije za Ligu prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.