U Bundesligi start za zatvora: Išao je na prazan gol, a onda su se ukazala "leteća kliješta"

Najočigledniji crveni u historiji

U Bundesligi start za zatvora: Išao je na prazan gol, a onda su se ukazala "leteća kliješta"

A. Čaušević

Na utakmici Budneslige između Hoffenheima i Wolfsburga viđen je možda i najočigledniji crveni karton u historiji fudbala. 

Mu'nas Dabbur je išao s loptom sam prema golu, samo je trebao da je pospremi u mrežu i ovjeri pobjedu svog tima, ali onda su se ukazala "leteća kliješta".

Naš kada je trebao da plasira loptu u gol, Paulo Otavio je brutalno startao na Dabbura s leđa, faulirao ga i dobio direktan crveni karton.

[twitter]https://twitter.com/FootyRustling/status/1368255499230187526[/twitter]

Kao što se može vidjeti na fotografijma iz drugog ugla, Otavio se bacio u zrak te s objema nogama obuhvatio igrača Hoffenheima i srušio ga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Start je toliko bio brutalan da se može okarakterisati kao i nasilničko ponašanje. Definitivno će biti pravi šok ako Otavio ne dobije suspenziju od nekoliko mečeva.

Inače, Hoffenheim je ovaj meč dobio s 2:1.

Top Komentari

Pajver
Andrej Kramaaaarić
2 4
to_je_tako
Znaci strašno koliko gl.up čovjek. U 94. minuti, utakmica doslovno gotova, gubiš 2-1, nema teoretske šanse da tvoj tim izjednači jer je akcija pred tvojim golom i poslije toga je odmah kraj, ti praviš brutalni crveni. Bravo.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi