Paulo Sergio novi trener Sportinga

Paulo Sergio novi trener Sportinga

Edmir Škorić

Paulo Sergio, sada već bivši trener Vitoria Guimaresa, imenovan je za novog trebera lisabonskog Sportinga.

Čelništvo lisabonskog kluba nedavno je objavilo informaciju kako se aktuelni ugovor neće produžiti treneru Carlosu Carvalhu i bilo je jasno da će od ljeta na klupu Sportinga zasjesti neko drugi.

Tak neko je 42-godišnji Paulo Sergio, čovjek koji je svoju trenersku karijeru započeo u Olhanenseu, a vodio je još Santa Claru, Beira Mar, Pacos Ferreiru te je u ljeto 2009. godine preuzeo Vitoriu Guimares.

Ove sezone sa Guimaraesom je izborio sjajno peto mjesto, što je i bio razlog da dobije ponudu Sportinga, koju je prihvatio i od ljeta će preuzeti kormilo toga kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.