Ostavio reprezentaciju radi kluba i napravio skandal međunarodnih razmjera

Šokantan potez

Ostavio reprezentaciju radi kluba i napravio skandal međunarodnih razmjera

Admin Čaušević

Nisu rijetke pojave kada selektor napusti kormilo reprezetnacije kako bi preuzeo klub, ali kada to uradi jednostrano, onda se može govoriti o skandalu.

Paulo Sousa je početkom godine preuzeo reprezentaciju Poljske koju je vodio na Evropskom prvenstvu i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo gdje je izborio baraž.

Sousa je proteklih dana dobio iznenađujuću ponudu od Flamenga, te na potpuno iznenađenje odlučio je da je prihvati.

Portugalski mediji izvještavaju da je postignut dogovor između brazilskog velikana i 51-godišnjeg stručnjaka, ali posao neće biti tako lagan.

Naime, Sousa je radio sve Poljskoj iza leđa pa kada su saznali čelnici poljskog Saveza su sve okarakterisali kao veliki skandal.

Cezary Kulesza, predsjednik FS Poljske, je jasno poručio da Sousi neće dati slobodne papire te sada očigledno slijedi "rat" između dvije strane.

"Danas me Paulo Sousa obavijestio da želi sporazumno raskinuti ugovor s poljskim Savezom zbog ponude drugog kluba. To je krajnje neodgovorno ponašanje, u suprotnosti s neadekvatnim izjavama trenera. Zato sam odbio", poručio je Kulesza.

Inače, Poljska u polufinalu baraža gostuje Rusiji, a u eventulanom finalu ida protiv boljeg iz duela Švedska - Češka. Promjena selektora pred ključne mečeve je svakako ono što Poljaci ne žele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi