Pavel Vrba preuzeo Anži
Foto: EPA

Dojučerašnji selektor Češke

Pavel Vrba preuzeo Anži

Dojučerašnji selektor Češke Republike Pavel Vrba prihvatio je ponudu ruskog Anžija ih Mahačkale i posao novi trener ovog ruskog kluba.

Vrba je reprezentaciju svoje zemlje preuzeo u januaru 2014. godine i sa njoom je učestvovao na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, gdje je završio nastup u grupnoj fazi.

U svojoj karijeri je s mnogo uspjeha vodio i Viktoriju iz Plzena, sa kojom je svojevremeno izbacio i sarajevski Željezničar iz kvalifikacija za Ligu prvaka. Vrba je Plzen dva puta uveo u grupnu fazu Lige prvaka i ostao je zlatnim slovima upisan u historiju ovog kluba.

Na klupi Anžija Pavel Vrba će naslijediti Ruslana Agalarova, koji je prošlog mjeseca podnio ostavku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi