Pavić: Domžale ostaje favorit, ali dat ćemo sve od sebe u revanšu

Trener Širokog Brijega nakon meča

Pavić: Domžale ostaje favorit, ali dat ćemo sve od sebe u revanšu

Fudbaleri Širokog Brijega i Domžala sinoć su remizirali (2:2) na Pecari u okviru prve utakmice prvog pretkola Evropa lige.

Iako su gosti iz Slovenije vodili nakon prvog dijela 2:0, bh. predstavnik je ipak uspio da uzvrati udarac i da do kraja izbjegne poraz.

Trener Širokog Brijega Boris Pavić je nakon meča poručio da je njegovom timu falilo agresivnosti i brzine na sredini terena, a da su to popravili u drugom dijelu.

"Rekao bih da nas je taj prvi gol presjekao. Imali smo ozbiljan ulazak u meč i dvije prilike. Imali smo kod gola lošu individualnu reakciju. Mogli smo možda i uvjerljivije gubiti u prvom dijelu, falilo nam je agresivnosti, oni su igrali brže, dok smo mi bili sporiji. Oni su jednostavno izvanredna momčad koja je dugo na nokupu, dok mi nekako tek stvaramo ekipu i iza sebe imamo mjesec dana rada", rekao je Pavić i dodao:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"U svlačionici smo se na poluvremenu dogovorili da budemo brži i agresivniji i da pojačamo trčanje. Eto, dali smo ta dva gola, malo nam je falilo i za treći. Mislim da je na kraju rezultat realan, iako Domžale ostaje favorit, ali mi ćemo dati sve do sebe i u revanšu".

S druge strane, trener Domžala Simon Rožman je istaknuo da ne zamjera svojim igračima, da se greške događaju i Široki je danas iskoristio to. Zahvalio se publici na lijepoj atmosferi i korektnom navijanju te smatra da su mogli uživati u jednoj dobroj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi