Pearson: Kramarić je pokazao kvalitetu

Trener Leicestera

Pearson: Kramarić je pokazao kvalitetu

Hrvatski fudbaler Andrej Kramarić u utorak je protiv Arsenala postigao prvijenac u dresu Leicester Cityja. 

Sretan zbog njegove dobre partije bio je i trener Nigel Pearson, koji ga je dan nakon utakmice hvalio u engleskim medijima. 

"Bio je to sjajan završetak, a imao je i još jednu ili dvije šanse. Stvorili smo nekoliko stvarno dobrih situacija. Zadovoljan sam što je zabio, mislim da je zbog toga poslije imao snage trčati metar više. Uvijek je teško napadaču doći u novi klub i suočiti se s tolikom masom očekivanja, osobito za mladića kakav je on", rekao je Pearson pa dodao:

"Pokazao je kvalitetu i mislim da će biti i bolji zbog tog iskustva. Uvijek je dobro da napadač zabija."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester je i dalje posljednjeplasirani tim engleskog Premiershipa, a Pearson vjeruje da će njegov tim ubrzo krenuti ka gornjem dijelu tabele. 

"Ostaje nam izazov kako prebaciti te nastupe u rezultate kojima težimo. Vjerujem da igrači imaju ono što je potrebno za to i zbog toga ostajem veliki optimist za naše šanse da se pomaknemo ka gornjem dijelu tabele", zaključio je trener Leicestera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije