Pedro: Bit će jako teško odbraniti titulu na EP-u

Španci žele treću uzastopnu titulu

Pedro: Bit će jako teško odbraniti titulu na EP-u

Endin Čaušević

Reprezentativci Španije pripremaju se za nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj na kojem će braniti titulu prvaka Evrope.

Španija je osvajala titulu na prethodna dva Evropska prvenstva, a mnogi očekuju od ove ekipe da dođe i do treće titule. Ipak, reprezentativci Crvene furije su svjesni da će biti itekako teško doći do treće uzastopne titule prvaka Evrope.

"Jako teško će biti ponoviti uspjeh sa prethodna dva Evropska prvenstva. Pred nama je izazov da postanemo prva ekipa koja je osvojila tri uzastopne titule, ali to je veliki pritisak. Imamo dobar tim i idemo na EP samouvjereni pa ćemo vidjeti šta će biti", rekao je fudbaler Chelseaja, Pedro.

Španija se nalazi u grupi D u kojoj su još Hrvatska, Turska i Češka. Furija se nalazi u jako teškoj grupi, ali kladioničari očekuju da će se kao prvoplasirani plasirati u drugi krug Evropskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi