Pedrova 'bomba' odvela Barcelonu u polufinale

PSG neporažen u dvomeču

Pedrova 'bomba' odvela Barcelonu u polufinale

Teme:

Barcelona je večeras u okviru revanš susreta četvrtine finala Lige prvaka dočekala Paris Saint-Germain na svom Camp Nouu te je remizirala rezultatom 1:1.

Ove dvije ekipe su opravadale očekivanja ljubitelja fudbala te su večeras odigrale utakmicu koja je obilovala lijepim potezima, a vidjeli smo i dva pogotka. Parižani su odigrali zaista sjajno u oba meča četvrtfinala, a takmičenje napuštaju iako nisu poraženi ni u jednom od ta dva susreta.

 

Barcelona je na samom početku igrala jako dobro te je zaprijetila preko Xavija i Inieste, ali je Sirigu ostao nesavladan.

 

PSG se ubrzo oslobodio početnog pritiska Katalonaca te je igrao jako hrabro. Prijetili su Lavezzi, Ibrahimović i Moura, ali gola nije bilo.

 

Činilo se kako Barceloni dosta fali njihov glavni fantazista, Lionel Messi koji je ovaj duel počeo sa klupe za rezervne igrače. 

 

Na poluvrijeme se otišlo bez golova, ali je publika mogla da vidi jednu sjajnu fudbalsku predstavu.

 

U drugih 45 minuta, momčad Carla Ancelottija je ušla bez imalo pritiska i grča u igri kog je imala na početku susreta. Parižani su zaigrali na sve ili ništa, a takva igra im se isplatila u 50. minuti.

 

Ibrahimović je sjajno proigrao Pastorea koji je majstorski savladao Valdesa za 0:1. Vilanova je odmah posegnuo za izmjenama, a na teren je istrčao čovjek za kog se govorilo da će ući samo u slučaju krajnje nužde - Lionel Messi.

 

Njegov ulazak kao da je donio potrebnu hrabrost i podigao moral igračima Barcelone koji su krenuli u ofanzivu na gol Sirigua.

 

Sjajni golman PSG-a je mrežu uspješno branio sve do 71. minute kada je nakon jednog driblinga Messi vratio loptu Pedru na nekih 15-ak metara, a ovaj je topovski raspalio te je savladao nemoćnog Sirigua za veliko slavlje na Camp Nouu. Ovaj rezultat je odgovarao Kataloncima koji su nakon izjednačenja malo usporili.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Do kraja smo vidjeli par prilika, ali je na semaforu ostalo 1:1. Barcelona je zahvaljujući golovima u Parizu prošla u polufinale Lige prvaka.

 





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.