Pehar: Jednostavno, žao mi je
FOTO: Novasloboda.ba

Fudbaler Zrinjskog za SportSport.ba

Pehar: Jednostavno, žao mi je

A. Beganović

U okviru osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine sinoć je prekinut gradski derbi između Zrinjskog i Veleža zbog huliganskih ispada "navijača" Zrinjskog.

Naime, nakon vodstva Veleža "navijači" Zrinjskog utrčali su na teren kako bi se obračunali sa igračima Veleža, a bh. sportsku javnost šokirao je potez mladog Mile Pehara, koji je pokušao podapeti igraču Veleža Tariku Ceriću.

Zbog ovog čina selektor mlade reprezentacije Vlado Jagodić suspendovao je poziv Peharu za naredne reprezentativne duele sa Kiprom i Njemačkom.

Mladi Pehar svjestan je da je napravio glupost, a za SportSport.ba ističe da mu je žao zbog svega.

"Žao mi je. Ne govorim iz kurtoazije, svjestan sam da sam napravio glupost i da ću snositi posljedice", za naš portal govori mladi Mile Pehar.

Igrač koji je dopustio da tenzije sa tribina pređu i na teren, snosiće posljedice koje će ostaviti veliku mrlju na njegovoj karijeri koja je bila u usponu. Značajna je to lekcija za sve one koji se bave sportom, da u budućnosti ne dopuste da budu alat u rukama ljudi koji će tražiti svoj interes kroz medijsku pažnju koja prati sportske terene.

"Glave su bile vruće, igrao se derbi. Malo prije prekida žestoko sam fauliran, pa se sve to skupilo. Nisam postupio kako dolikuje sportisti i doista se kajem zbog svog nepromišljenog čina", dodao je Pehar.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.