Peković i Vučević predvode Crnu Goru na Eurobasketu

Peković i Vučević predvode Crnu Goru na Eurobasketu

Midhat Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, Luka Pavičević, objavio je prošireni spisak košarkaša  koji konkurišu za nastup na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Pavičević će na Eurobasketu imati svoj najjači sastav na raspolaganju, uključujući centarski duo iz NBA lige Nikolu Pekovića i Nikolu Vučevića. Peković će se nešto kasnije priključiti pripremama reprezentacije, odnosno kad završi sve oko pronalaska novog tima.

Playmakeri: Taylor Rochestie (Biela), Nikola Ivanović (Budućnost) i Nikola Pavlićević (Sutjeska).

Bekovi: Suad Šehović (Budućnost), Bojan Bakić (Metalac), Boris Bakić (MZT Skoplje) i Vladimir Mihailović (Budućnost).

Krila: Aleksa Popović (Budućnost), Sead Šehović (Szolnok) i Marko Popović (Budućnost).

Krilni centri: Vladimir Dašić (Metalac), Milko Bjelica (Caja Laboral), Nemanja Radović (Mega Vizura), Marko Todorović (Barcelona) i Radosav Spasojević (Arcadia).

Centri: Nikola Peković (Minnesota), Nikola Vučević (Orlando), Blagota Sekulić (Tenerife), Bojan Dubljević (Valencia),  Miloš Komatina (Igokea) i Filip Barović (Szolnok).

Crna Gora na EP u Sloveniji igra u grupi zajedno sa našom reprezentacijom, te selekcijama Makedonije, Srbije, Litvanije i Latvije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.