Pele izašao iz bolnice i poručio: Ne bojim se smrti

Legenda svjetskog nogometa

Pele izašao iz bolnice i poručio: Ne bojim se smrti

Teme:

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Brazilac Pele,  jučer je izašao iz bolnice u Sao Paulu.

Pele je u bolnici bio završio zbog urinarne infekcije nakon operacije bubrežnog kamenca, a potom mu se stanje pogoršalo pa je morao boraviti na intenzivnoj njezi. 

Iako je u teškom stanju, Pele je nakon izlaska iz bolnice s osmijehom na licu izjavio da je sad sve u redu s njim, te da više nema straha. 

"Bio sam zabrinut, ali nisam se bojao smrti. Ipak sam iz Santosa. Budite uvjereni, spreman sam za Olimpijske igre. Dopušteno je u momčadi imati tri 'starija' igrača, e pa ja sam jedan od njih - našalio se Pele, a potom zahvalio svima na podršci:

"Hvala vam svima. Dobivao sam poruke iz Kine, Pakistana, iz gotovo svih zemalja u Evropi, nisam znao da su svi pratili moju situaciju"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti