Pele: Maradona je selektor zbog novca

Brazilčev vječni rat sa Argentincom

Pele: Maradona je selektor zbog novca

Teme:

Medijski rat na relaciji Maradona - Pele traje godinama. Vječno pitanje ko je bolji fudbaler od njih dvojice postaje pomalo dosadno.

Novu sekvencu rata pokrenuo je ponovo slavni brazilski fudbaler. Pele je osuo paljbu po selektoru Argentine.

"Maradona je preuzeo vođenje Argentine jer je htio raditi, ali želio je i zaraditi novac. Vidjeli smo kako se Argentina na jedvite jade kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo. Ali, to nije Maradonina greška. Pogriješili su, i to jako, oni koji su ga postavili na to mjesto", rekao je Pele.

Ujedno je priznao da nikada nije imao namjeru ili želju postati selektor Brazila.

"To je patnja, a ja se ne želim patiti ili mučiti ovako kao što se to, recimo, događa trenutnom selektoru Carlosu Dungi", pojasnio je Pele.

Ne treba ni malo sumnjati da će odgovor iz argentinskog tabora stići vrlo brzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.