Pele: Messija i Ronalda ne mogu porediti

Pele: Messija i Ronalda ne mogu porediti

Adnan Beganović
Teme:

"Ja sam u fudbalu bio ono što je Ludwig van Bethoven u muzičkoj ili Michelangelo u likovnoj umjetnosti", za France Footbal je izjavio jedan od najboljih fudbalera svih vremena Pele.

Veličanstveni Pele za France Footbal je između ostalog govorio i o Messiju i Ronaldu.

"Teško je porediti mene i Messija. U svakom slučaju, Lea jako poštujem, jednako kao što sam poštovao Cruyffa, Beckenbauera ili Platinija. Svaki veliki fudbaler ima nešto posebno, no mogu reći da novog Pelea nikad neće biti jer moji su roditelji nakon mog rođenja razbili kalup", pomalo u šali je rekao Pele, a na pitanje ko je bolji fudbaler Messi ili Ronaldo odgovorio je:

"Messi je fantastičan igrač i i uživanje je gledati ga na terenu. Da li je najveći svih vremena? To ne znam. Iskreno, sa Ronaldom ga ne mogu porediti jer njihov stil igre je različit".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije