Pele Neymaru: Rano ti je za Evropu

Pele Neymaru: Rano ti je za Evropu

Edmir Škorić

Legendarni brazilski nogometaš Pele smatra da bi talentirani napadač Santosa Neymar trebalo da slijedi njegov primjer i ne žuri s odlaskom u Evropu.

"Neymar može da postane veliki igrač, poput Messija ili Ronalda. Mislim da se u ovom trenutku ne bi snašao u Engleskoj ili Italiji. Odbrana je tamo mnogo čvršća, a igra se zasniva na dosta fizičkog kontakta. Možda bi za njega bilo bolje da ode u holandsku, francusku ili špansku ligu", rekao je Pele novinarima u Londonu.

Dodao je da bi volio da 19-godišnji Neymar ostane u Santosu do 2014. kada Brazil organizira svjetsko prvenstvo, ali da će to biti teško ostvariti, prenio je Reuters.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.