Pele podržao Dungu

Pele podržao Dungu

Fudbalska legenda Pele stao je u na stranu selektora Brazila Dunge i njegove odluke da sa spisak izostavi zvijezde kao što su Ronaldinho, Pato i Ronaldo.

Brazil je sinoć u prijateljskoj utakmici protiv Republike Irske slavio 2:0 na stadionu Emirates u Londonu, ali ni ta pobjeda nije razuvjerila brazilsku javnost  koja smatra da se na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku moraju voditi zvijezde.

"Svima sam dao priliku da dokažu vrijednost na terenu. Pato i Ronaldinho to su imali priliku učiniti na Olimpijskim igrama", kazao je Dunga, pa dobio bezrezervnu podršku od slavnog Pelea.

"Trenutno nije vrijeme za njih, a i Dunga je taj koji odlučuje koga će zvati. Uostalom navijači su ti koji kritikuju Ronaldinhovu formu, ne selektor".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.