Pele potpisao doživotni ugovor sa Santosom
Foto: epa.eu

Legenda brazilskog i svjetskog fudbala

Pele potpisao doživotni ugovor sa Santosom

Čuveni brazilski klub Santos saopštio je da je potpisao doživotni ugovor za korištenje lika legendarnog Edsona Arantesa do Nascimenta – Pelea.

"Nastavićemo da koristimo Peleov imidž i publicitet u marketingu – društveno-medijskim kampanjama", saopšteno je iz Santosa.

Prema novom sporazumu Pele i Santos će zajedno stvarati i objavljivati nove projekte, a legendarni Brazilac je od 2013. klupski "globalni ambasador". Zadovoljni učinjenim u proteklom periodu i Santos i Pele željeli su potpisati novi ugovor.

"Radujem se saradnji sa Santosom na novoj strategiji i programu", rekao je Pele, koji je trenutno hospitaliziran zbog urinarne infekcije. 

Pele je sa Brazilom tri puta osvajao titulu prvaka svijeta, a tokom fudbalske karijere čak 18 godina nastupao je za Santos, nakon čega je dvije sezone proveo u Sjedinjenim Američkim Državama, igrajući za New York Cosmos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.