Pele: Robinho i Ronaldo su narkomani!

Pele: Robinho i Ronaldo su narkomani!

Najbolji fudbaler svijeta svih vremena Pele izjavio je da brazilski reprezentativci Robinho i Ronaldo konzumiraju kokain!

Pele je na suđenju svom sinu Edinhu, koji je optužen da je konzumirao kokain, teško optužio fudbalere Manchester Citya i Corinthinasa.

"Nije fer govoriti o tome da je fudbal pun droge na osnovu dva slučaja. Ti slučajevi su Robinho i Ronaldo, koji imaju problem s kokainom", rekao je Pele.

On je istakao da aktuelni selektor Argentine Diego Armando Maradona daje negativan primjer kada je u pitanju ovisnost od droge.

"Pogledajte Maradonu. On je bio fenomenalan igrač, ali sada svi mogu da vide šta je napravio od svog života", dodao je bivši brazilski reprezentativac.

Pele je istakao da u fudbalu postoji veliki broj "pozitivaca".

"Pozitivan primer je svakako Kaka, koji je odličan uzor, kao i Platini, Bekenbauer i mnogi drugi. Nije u redu da se fokusiramo na izolovane slučajeve", zaključio je Pele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije