Legendarni Pele se javio za svoj rođendan, imao je i šaljivu poruku

Poslao je zahvalu svima

Legendarni Pele se javio za svoj rođendan, imao je i šaljivu poruku

Samir Mlaćo
Teme:
Legendarni Brazilac Pele izjavio je da je sretan što je u nedjelju napunio 82. godinu, iako već godinama ima zdravstvenih problema.

Legendarni fudbaler je kazao da su 82 godine Božiji dar i šaljivo dodao da se nada da će živjeti još toliko.

"Prijatelji moji iz Brazila i cijelog svijeta, sretan sam. Veoma sretan što sam ovdje sa vama i što mi je Bog dao zdravlje da mogu da se zahvalim svima za sve što sam dobio“, rekao je Pele.

Pelea mnogi smatraju najboljem igračem svih vremena, a već godinama se liječi. Imao je problema sa tumorom na debelom crijevu, a zatim i problema sa bubrezima i kukovima.

Smanjio je kretanje te koristio hodalicu ili invalidska kolica. Smanjio je svoje javne nastupe, te se javi na društvenim mrežama, kao što je to učinio za rođendan.

Oglasi

Iako je kroz povijest bilo zaista nevjerovatnih fudbalera, dosta fudbalskih stručnjaka, igrača i navijača nema nikakve dileme - Pele je najbolji svih vremena.

Pele je u karijeri osvojio gotovo sve što je mogao. FIFA ga je 2000. godine proglasila igračem stoljeća, a ono što su kolege s terena govorile o njemu navode samo na jedno. Čudesni Brazilac bez dileme najbolji.

"On je najkompletniji fudbaler kojeg sam ikad vidio", riječi su legendarnog Nijemca Franza Beckenbauera.

Čovjek koji je čuvao čuvenog brazilskog fudbalera u finalu Svjetskog prvenstva Tarcisio Burgnich nije znao šta ga je snašlo u tom meču kojeg je Brazil dobio s 4:1.

"Prije utakmice sam sebi rekao da je i on samo čovjek od krvi i mesa. Bio sam u krivu", istakao je on.

Pele je tokom karijere po određenim informacijama dao mnogo više od 1000 golova, ali po zvaničnim podacima koji se uzimaju u obzir on je odigrao 840 utakmica i postigao je 775 golova.

Legendarni Brazilac nikada nije igrao u Evropi. Mnogi zbog toga tvrde da ne može biti najveći jer se nije okušao u najjačem fudbalu na svijetu, ali ljudi koji su igrali protiv njega i koji su bili najbolji na Starom kontinentu svjedoče da je Pele ipak bio daleko ispred svih.

Pele je u karijeri nastupao za Santos te za američki New York Cosmos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi