Peljto dijelio pravdu u kiparskom derbiju

Bez pobjednika u duelu APOEL-a i Omonije

Peljto dijelio pravdu u kiparskom derbiju

Irfan Peljto već godinama važi za najboljeg bh. sudiju, pa mu UEFA često ukaže povjerenje da sudi međunarodne utakmice - bilo da se radi o klupskim ili utakmicama reprezentacija.

Bh. arbitra je UEFA ovaj put poslala na zanimljiv zadatak. Peljto je zajedno sa svojim pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Davorom Beljom sudio derbi kiparskog šampionata, duel APOEL-a i Omonije.

Željeli su Kiprani neutralne sudije za derbi Nikozije, a dobili su ih u bh. ekipi. Inače, nije novina da derbije kiparskog šampionata sude strane sudije.

Meč je odigran danas na stadionu APOEL-a, a završen je bez golova - 0:0.

Peljto je ipak imao dosta posla, a stigao je podijeliti i šest žutih kartona, dva za goste i četiri za igrače APOEL-a.

Omonia je nakon boda u današnjem susretu 22. kola kiparskom šampionata izbila na prvo mjesto, dok je APOEL ostao treći.

Top Komentari

frank_leone
A nama i dalje ne valja i osporavamo čovjeka..ccc
6 0
Baco
Nema on pojma!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi