Bh. sudije sudile na meču bez golova, Peljto pokazao crveni karton

Saint-Etienne i Gent remizirali

Bh. sudije sudile na meču bez golova, Peljto pokazao crveni karton

A. Čaušević

Bh. sudijska četvorka predvođena Irfanom Peljtom dijelila je pravdu u meču 5. kola Europa lige između Saint-Etiennea i Genta.

Gledaoci na stadionu Geoffroy-Guichard nisu imali priliku da vide golove, a Peljto je imao posla naročito u drugom poluvremenu kada je pokazao crveni karton gostujućim igračima.

Najboljih bh. arbitar je potpuno opravdano dao drugi žuti karton Ngadeu-Ngadjuiju nakon što je fudbaler Genta u 76. minuti grubim startom spriječio jedan brzi napad domaćih.

Inače, francuski predstavnik je bio puno bolji konkretniji protivnik u ovom susretu, ali nije uspio zatresti protivničku mrežu pa je ostao bez šansi za plasman dalje.

Peljti su asistirali Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, dok je četvrti sudija biti Admir Šehović.

U drugom meču grupe I Wolfsburg je s minimalnih 0:1 pobijedio Oleksandriyu te prošao dalje. Gol odluke je postigao Weghorst iz penala u nadoknadi prvog poluvremena.

Kolo prije kraja Gent ima 9, Wolfsburg 8, Saint-Etienne 4, a Oleksandriya tri boda. U posljednjoj rundi utakmice za prestiž će igrati Wolfsburg - Saint-Etienne i Gent - Oleksandriya.

Dramatičan susret u Budimpešti u grupi H odigrali su Ferencvaros i Espanyol. Bilo je 2:2. Domaći su iz penala u 90. minuti poveli s 2:1, a Darder je u šestoj minuti nadoknade izjednačio. Bh. reprezentativac Eldar Ćivić je bio starter i isključen je u nadoknadi nakon drugog žutog kartona.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U drugom meču ove grupe CSKA je remizirao 1:1 sa Ludogoretsom. Gosti su vodili golom Keserua, a za izjednačenje je pogodio Chalov.

Pred odlučujućih 90 minuta Espanyol ima 11, Ludogorets 7, Ferencvaros 6, a CSKA 2 boda. U šestom kolu sastat će se Espanyol - CSKA i Ludogorets - Ferencvaroš.

Top Komentari

RobijasZe
vidi se da sudi nasu ligu **** mater, ovaj lik se bacio s pola terena do sesnaesterca...
1 8
Profesor1
Bravo Peljto ambasadore. Tako se predstavlja drzava. Svjetla tacka si naseg fudbala.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi