Peljto i društvo oduševili na derbiju, bh. sudije tokom vikenda ponovo na Kipru

Šehović sudi novi derbi

Peljto i društvo oduševili na derbiju, bh. sudije tokom vikenda ponovo na Kipru

Midhat Šljivak

Bh. sudija Irfan Peljto s pomoćnicima odradio je odličan posao u derbiju kiparskog šampionata između APOEL-a i Omonije.

Zbog velikih skandala s namiještanjem, UEFA je odlučila da prvenstvo Kipra sude strane sudije, a Peljto je sa pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Davorom Beljom u ponedjeljak dijelio pravdu u Nicosiji na meču APOEL - Omonia.

Meč je završen bez golova, Peljto je podijelio šest žutih kartona i očigledno je oduševio apsolutno sve odličnim suđenjem, pa sa Kipra ponovo žele sudije iz BiH i to već ovog vikenda.

Kako SportSport.ba saznaje,  Admir Šehović, Senad Ibrišimbegović i Amer Macić sudit će jednu od utakmica doigravanja za prvaka tokom vikenda, a uskoro će se znati i koji susret će to biti. NSBiH je dao dopuštenje za sudije i oni će se naći na centru jednog od derbija kola.

Činjenica da su bh. sudije tražene na Kipru sasvim sigurno dovoljno govori da sudije iz BiH posjeduju određen kvalitet i da ćemo ih uskoro gledati i u važnim evropskim utakmicama.

Prvenstvo Kipra ulazi u završnu fazu. Za sada su Omonia i Anorthosis ispred svih, a tu su APOEL i Apollon koji su jako blizu.

Top Komentari

Baco
Smrad lopovski!
0 8
prka
Brao Peljto
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti