Pellegrini: Premier liga će biti siromašnija bez Mourinha

Žali zbog odlaska 'neprijatelja' iz Londona

Pellegrini: Premier liga će biti siromašnija bez Mourinha

Menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini istakao je za britanske medije da je odlazak Josea Mourinha iz Chelseaja veliki gubitak za Premier ligu.

Iako su za vrijeme njegovog poravka u Londonu ova dva trenera često vodila verbalni rat, među njima je oduvijek postojalo uzajamno poštivanje.

"Premier liga je sada mnogo siromašnija. Englesko prvenstvo je ostalo bez važnog trenera, s kojim se nisam najbolje slagao u mnogim stvarima. Bez obzira na to, žao mi je što je otišao", rekao je Pellegrini, koji je dodao:

"Ne radi se o tome da li Mourinho meni nedostaje, već je činjenica da će nedostajati Premier ligi. Ona je mnogo bolja sa Mourinhom".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manuel Pellegrini se prošle sezone 'istakao' izjavama u kojim je kritikovao način na koji igra Chelseaja, uz tvrdnju da Mourinho gaji kukavičku taktiku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.