Pellegrini provocira Mourinha: Nismo svi isti!

Trener Građana poručio Portugalcu

Pellegrini provocira Mourinha: Nismo svi isti!

Menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini odlučio je pokušati umanjiti Chelseajev ovosezonski uspjeh jednom i više nego zanimljivom čestitkom.

"Chelsea je učinio isto što smo i mi u prošloj sezoni. Osvojili su Premiership i Liga Kup. Međutim, nismo to uradili na isti način. Mi smo dali više golova, igrali smo atraktivniji fudbal, i to je ono što je bitno za ovu ligu. Klubovi trebaju igrati što atraktivniji fudbal", rekao je Pellegrini.

Chelsea je pobjedom protiv Crystal Palacea i zvanično osigurao titulu u Engleskoj.

Plavci su do nje stigli na dominantan način, iako je istina da to nije bilo previše atraktivno. Ipak, dva poraza u 35 utakmica su najbolji pokazatelj kakvu sezonu Chelsea ima iza sebe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.