Nezapamćena bruka Rome: Pellegrini pokušao upozoriti Fonsecu da nema pravo na šestu izmjenu

Blamaža na Olimpicu

Nezapamćena bruka Rome: Pellegrini pokušao upozoriti Fonsecu da nema pravo na šestu izmjenu

E. Čaušević

Fudbaleri Rome ispali su iz Kupa Italije nakon što su sinoć na Olimpicu poraženi od Spezije sa 4:2.

Spezia je uspjela da napravi senzaciju u osmini finala i nakon produžetaka dođe do pobjede od 4:2, te tako izbaci Romu iz Kupa Italije.

No, rimski klub se pored svega još dodatno osramotio. Naime, Paulo Fonseca je napravio jednu izmjenu više nego što je to dozvoljeno, te će meč vjerovatno biti na kraju registrovan rezultatom 3:0.

Fonseca je napravio pet izmjena tokom regularnog dijela meča, a šestu je napravio u produžetku. Iako FIFA to dozvoljava ovo pravilo ne važi u Kupu Italije.

Lorenzo Pellegrini je pokušavao da upozori Fonsecu da šesta izmjena nije dozvoljena, ali očito nikome nije bilo jasno šta im on objašnjava.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BaboBih
Pa nije Foneseca kriv ako mu sudija dozvoli da napravi i 10 izmjena.. sudija je krivac
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi