Pellegrini upozorio Guardiolu

Poručio mu da je Premiership veoma težak

Pellegrini upozorio Guardiolu

Španski nogometni stručnjak Pep Guardiola preuzet će ovog ljeta ekipu Manchester Cityja.

Guardiola će štafetu prvog trenera kluba preuzeti od Čileanca Manuela Pellegrinija koji ga je upozorio na komplikovanost novog takmičenja u koje dolazi.

"Veliki je izazov pred njim jer će mu ovo biti prva sezona u Premier ligi. Ne govorim samo o Guardiolu, tako je recimo i meni bilo kada sam ovdje došao. Ipak, kada ste trener u Evropi toliko godina, onda se naviknete na takav izazov. Siguran sam da će, bez obzira na tešku ligu, Guardiola da se dobro snađe", rekao je Pellegrini.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da će Čileanac imati zadatak da u posljednjem kolu ove sezone Guardioli osigura za naednu sezonu iganje Lige šampiona, a to će postići remijem ili pobjedom u gostima kod Swanseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi