Pellegrini: Za sve je kriv Guardiola
Foto: EPA

Čileanac smatra

Pellegrini: Za sve je kriv Guardiola

M. Šljivak

Menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini tvrdi da je njegovu ekipu Pep Guardiola koštao naslova prvaka.

Početkom februara klub je objavio kako će Pep Guardiola od ljeta postati novi menadžer tima, a Pellegrini vjeruje kako je to utjecalo na igrače i da zbog toga nisu ni blizu osvajanja titule prvaka.

"Nekoliko je razloga što smo izgubili dvije važne utakmice u februaru. Leicester i Tottenham su nas pobijedili i razočaran sam jer nismo očekivali da ćemo izgubiti te utakmice", rekao je Čileanac, te je dodao:

"Vijest da će od početka nove sezone imati novog menadžera, te o igračima na koje se ne računa, ušla je u njihove glave. Nije im lako bilo čitati sve to je utjecalo na njih", smatra Pellegrini.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City je trenutno na trećem mjestu Premiershipa, a do kraja će se boriti s Arsenalom za direktan plasman u Ligu prvaka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi