Penal lutrija odlučila pobjednika: Bayern prošao dalje
Foto: EPA

Šesnaestina finala Kupa Njemačke

Penal lutrija odlučila pobjednika: Bayern prošao dalje

Leipzig je u šesnaestini finala Kupa Njemačke ugostio Bayern iz Minhena. Ova dva rivala su odigrala izuzetno zanimljivu utakmicu, a kako je regularnih 90. minuta završeno rezultatom 1:1, na Red Bull Areni u Leipzigu su se gledali produžeci, a potom i penali u kojima je uspješnija bila ekipa Bayerna i slavila pobjedu.

U Leipzigu je viđena utakmica puna tenzija, pa se grubo igralo od samog početka, a na prvi gol se čekalo do polovine drugog dijela.

Prvi je do vodstva stigao Leipzig, ali treba napomenuti da drugo poluvrijeme nije počelo dobro za ovu ekipu jer je u 53. minuti, zbog drugog žutog kartona, isključen Naby Keita.

Ipak, u 68. minuti je Boateng skrivio penal, a Forsberg je bio siguran izvođač najstrožije kazne i donio Leipzigu prednost od 1:0. 

Međutim, nije se dugo čekalo ni na odgovor Bayerna koji stiže do izjednačenja u 73. minuti nakon gola Thiaga Alcantare.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do kraja regularnih 90. minuta nije bilo promjene rezultata, pa se prešlo na produžetke. A kako ni u produžecima, bez obzira na nekoliko prilika obje ekipe, nije bilo golova, pristupilo se izvođenju penala.

U penal seriji je bolja bila ekipa Bayerna, koja se na taj način plasirala u osminu finala Kupa Njemače. Heroj Bayerna je bio golman Sven Ulreich koji je u zadnjoj seriji odbranio penal Timi Werneru.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi