Penali presudili Borussiji Dortmund, Werder ide u četvrtfinale
U sjajnoj utakmici na kojoj je viđeno šest golova, pobjednika je odlučila penal lutrija u kojoj su se bolje snašli gostujući nogometaši.

Sjajna utakmica u Dortmundu

Penali presudili Borussiji Dortmund, Werder ide u četvrtfinale

E. Oštraković

Večeras su igrane utakmice osmine finala Njemačkog kupa, a u utakmici između Borussije Dortmund i Werdera, gosti su ostvarili pobjedu nakon boljeg izvođenja penala.

U sjajnoj utakmici na kojoj je viđeno šest golova, pobjednika je odlučila penal lutrija u kojoj su se bolje snašli gostujući nogometaši.

Gosti su poveli već u petoj minuti susreta kada je Rashica pogodio mrežu domaćih. Ipak konačan rezultat regularnog dijela utakmice postavio je Reus duboko u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu nije bilo golova, te se otišlo u produžetke. Prednost Borussiji donio je Pulisic golom u 105. minuti, ali je Pizarro u 108. minuti poravnao rezultati na 2:2 i vratio stvari na početak.

Ponovo je Borussija došla do vodstva od 3:2 u 113. minuti preko Hakimija i kada su svi mislili da će domaći nogometaši ostvariti pobjedu, u posljednjoj minuti drugog produžetka Harnik je donio šansu Werderu da preko penala prođe u narednu rundu takmičenja.

Nakon prve penal serije Werder je poveo 0:1, Alcacer je promašio penal za Dortmund dok je na drugoj strani Pizarro bio siguran za goste. Za domaće je zatim i Philipp promašio penal, a nakon što je za goste pogodio Eggestein, dalo se naslutiti da su gosti bliže prolazu dalje.

Nadu u prolazak dalje Borussiji je golom iz trećeg penala ostavio Witsel, ali je siguran na drugoj strani bio Klaassen. Siguran izvođač četvrtog penala za dortmund bio je Weigl, ali je i Kruse pogodio naredni penal i tako odveo Werder u četvrtfinale.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi