Penalima do podjele bodova u Londonu

18. kolo Premiershipa

Penalima do podjele bodova u Londonu

Edmir Škorić

Tri današnje utakmice 18. kola engleskog Premiershipa donijele su dva remija i jednu pobjedu domaćina. Wolverhampton je savladao Burnley (2:0), dok su bodove podijeili Everton i Birmingham te West Ham i Chelsea.

Vodeći tim Premiershipa, londonski Chelsea, nije usio pobijediti na Upton Parku protiv West Hama i tako se Unitedu odvojiti na šest bodova. Bila je ovo utakmica prepuna emocija, budući da su u redovima i jednih i drugih pojedinci igrali protiv bivšeg kluba. Trener West Hama Gianfranco Zola tako je sjedio na klupi protiv svog bivšeg kluba i bišeg trenera. Podsjetimo, Carlo Anceotti je 1997. godine vodio Parmu a Zola je bio dio tog tima.

Čekićari su u samom finišu prvog poluvremena poveli kada je Ashley Cole skrivio jedanaesterac. Diamanti je bio siguran izvođač najstrožije kazne. U nastavku Chelsea nešto bolje igra i u 61. minuti stiglo je izjednačenje. Kapiten domaćih Upson srušio je rezervistu  Sturridgea, a glavni sudija bez razmišljanja pokazao je na novi penal.

Frank Lampard, čovjek koji je karijeru počeo upravo na Upton Parku, bio je strijelac, no sudija je vratio jer su igrači ranije uletjeli u šesnaesterac. Isti scenarij i kod izvođenja drugog penala, da bi tek od treći put Lampardov gol bio priznat.

Najbolju šansu na utakmici iz igre domaći propuštaju u 90. minuti, kada je Franco sa svega pet metara neometano glavom šutirao, a Peter Cech uspio odbraniti. Ovo je deseta utakmica u kojoj Čekićari nisu uspjeli pobijediti goste iz zapadnog Londona.

Everton je na Goodison Parku remizirao sa Birminghamom. Već u petoj minuti domaći sastav je poveo. Naime, Bilyaletdinov je na proigravanja Louisa Sahe topovski poluvolejom zatresao mrežu gostiju. Konačnih 1:1 postavio je Larsson u 22. minuti preciznim udarcem na dodavanje Chucha.

Prvu od tri današnje utakmice odigrali su Wolverhamption i Burnley. Vukovi su slavilu sa 2:0 i to golovima Nenada Miljaša i Doylea.

Premiership, 18. kolo:
West Ham - Chelsea 1:1 (Diamanti 45' - penal/ Lampard 61' - penal)
Everton - Birmingham 1:1 (Bilyaletdinov 5'/ Larsson 22')
Wolves - Burnley 2:0 (Miljaš 15', Doyle 50') 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.